Inredningsdesigner och gallerist

Åsa Morin heter jag, inredningsdesigner som driver inredningsföretaget om.design.

Så länge jag kan minnas har jag alltid kommit ihåg hur det sett ut hos hemma hos mina barndomsvänner, mormor och morfar och andra bekanta till min familj, Vilken färg de hade på väggarna, gardiner, tapeter, golv, serviser, prydnader m.m. När jag pratar med mina barndomsvänner om hur det såg ut i deras hem när de var små är det bara jag som kommer ihåg!

Min pappa var konstnär och jag uppmuntrades tidigt att rita och måla. Som tonåring började jag måla tavlor. Jag blev i 20-års åldern intresserad av dekorationsmåleri och hur möbler var målade förr i världen, det utmynnade i att jag har utbildat mig till Dekorationsmålare.

Jag har även gått Bild och formkurser. I 25 års tid har jag hållit i akrylmålningskurser för nybörjare samt dekorationsmålning och möbelrestaurering. Vidare har mitt historiska intresse tagit mig till arkeologistudier och byggnadsvård.
På sidan om mina ordinarie jobb har jag jobbat med inredningsprojekt, både privata, organisationer och företag, ja även på mina tidigare jobb har jag fått inreda en hel del utrymmen.

Om.design grundades 2015 och sedan 2016 driver jag ett konstgalleri, Galleri Lejon i centrala Kalix. där jag visar och säljer konst. Konsten har alltid legat mig varmt om hjärtat. Även fotografi då min bror är fotograf. För mig är det även viktigt att sälja in konst och design till mina inredningsprojekt.
Välkommen till mig och om.design!